Utazási információk

Utazás repülővel

Azoknak, akik szívesen választják a kényelmes, gyors utazást mindenképpen javasoljuk a Wizz Air fapados légitársaság igénybevételét. A Wizz Air jún. 17-től szept. 16-ig minden kedden, csütörtök és szombaton fapados repülőjáratot indít a Ferihegyi repülõtér 2-es termináljáról Budapest – Burgasz – Budapest útvonalon. További információért ill. járatfoglalásért, kérjük, látogassa meg a Wizz Air internetes oldalát – www.wizzair.com-ot.

Menetidõ: 1 óra 30 perc

A Burgasz repülõterérõl a Napospartra

Burgasz repülőtere Burgasz városán kívül, a várostól 13 km-re, a Naposparttól 30 km-re található. A repülőtéri transzfer ára egy irányban 7 EUR/fõ (kb. 1900 Ft), helyszínen fizetendő.

Utazás autóval

Szerbián keresztül:


Budapest - Szeged - Belgrád - Nis - Szófia - Plovdiv - Stara Zagora - Sliven - Burgasz - Neszebár - Napospart.

Az út hossza 1190 km, ebbõl kb. 1000 km autópálya. Menetidõ kb. 13 óra. A szerb autópályadíj (egy irányba kb. 15 euró/személyautó) fizetendõ.

A gyorshajtásra fokozottan vigyázzanak, mivel a kirótt büntetések elég magasak. A hátár után a Belgrád felé vezetõ autóúton kell végig menni.

Beutazás során Romániában és Szerbiában is elegendo a személyi igazolvány.

Személygépkocsival történõ utazás esetén nemzetközi zöldkártya kiváltása kötelezõ, amit minden esetben ellenõriznek!

Benzinkutak: A fõútvonalak mentén megtalálhatók a nagy nemzetközi olajtársaságok kútjai OMV, Shell, Lukoil), amelyek olykor a magyar színvonalnál is magasabb szolgáltatást nyújtanak, az üzemanyag viszont 10-20 %-kal olcsóbb.


Románián keresztül:


Budapest - Szeged - Arad - Nagyszeben - Bukarest - Rusze - Varna - Napospart.

Az út hossza 1160 km, ebbõl nagyjából 400 km autópálya. Menetidõ kb. 17 óra. A Romániából történõ határátlépés gyors, és adminisztrációmentes.

Utazás vonattal

A MÁV bolgár tengerparti ajánlatai a www.mavcsoport.hu internetes oldalon tekinthetők meg.